Resebrev 34

Posted by on April 12, 2014

Finike den 12 april 2014

 

Hej då Finike!

I morgon kastar vi loss för färd mot Grekland och den planerade vinterhamnen på Sicilien. Fina lilla prydliga och genuina Finike! Det har varit ett fint ställe att vintra i, men liksom förra året blev vår vistelse i Sverige längre än planerad, och vi passar på att göra reklam för flygbolaget Pegasus som är så justa med återbetalning av bokade resor.

 

Vi har i alla fall hunnit med alla bestyr inför avfärden. Då vi anlände hit för drygt tre veckor sedan var båten upptagen och jobbet med att lägga nytt teakdäck var inte helt klart, så det blev ett par nätter på hotell innan vi städat ur slipdamm och kunde flytta in. Så blev det några dagar med intensivt tvättande och polerande av skrov innan sjösättning, och därefter dagar av skurande och polerande av överdel och sittbrunn. Armarna fick sitt! Och som ett litet avbrott tog vi oss en dagstur upp i bergen. Efter sex timmars trampande uppför och nerför hade även benen fått sitt, så nu har vi musklat på oss inför segelsäsongen.

 

Vårförberedelserna är intensiva här i år då marinan är så gott som full, men gemensamma aktiviteter pågår som vanligt och vi har hunnit med ett par turer till konserter i Antalya, och i samband med det även shopping av allehanda prylar; ett par nya fendrar i ersättning för de som vi mist under vintern, ny kokplatta, polermedel m.m.

Det sociala umgänget får sitt genom spontant småprat på bryggan, men vi passade också på att bjuda in det irländska paret Rob och Halle på middag och ett par dar därefter tog vi med dem till ruinstaden Arykanda. Det blev vårt fjärde besök där men vi lessnar inte på den fantastiska naturen där uppe, där fruktträd blommar så här års och med utsikt över snöklädda berg och djupa dalgångar.

 

Idag är det lördag och marknad så det blir till att bunkra mat, frukt och grönt inför avfärden i morgon. Många kilo apelsiner tar vi med oss för nu är det säsong för egenpressad juice. På torsdag kommer Karin och Peter till Kas och följer oss upp till Fethiye där vi klarerar ut från Turkiet och sen är tanken att gå mot Rodhos och vidare mot Kreta… vi är redo och räddningsflotten ompackad.

 

Fortfarande vid gott mod

Hasse och Helen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Responses to Resebrev 34

 1. susanne

  Ni ser förvånandsvärt pigga ut på bilderna trots allt slit med båten. Teakdäcket verkar proffsigt utfört. Ha en god tur mot era nya mål.

  • admin

   Hej
   det blev jättebra. Ni får se då ni kommer ner. Vi är på väg mot mötesplatsen

 2. Hannes

  Härligt med segling igen! Vi måste nog vänta lite med nästa besök, Mini måste bli sjöduglig först.

  Däcket blev kalasfint!

 3. Jakob

  Vad kul att ni är på gång igen. Och vad snyggt nya däcket blev. Jag har aktiverat era kort så snart har ni dom. Vi har Hanne och Hannes här på besök och laddar upp inför babyboomen. Felix mår fint fast är lite snorig. Han älskar sandlådor nu så vi hoppas att farfar kan anlägga en ute i stortorp!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>