Resenärer

Äventyrarna

Äventyrarna

Vi är ett gift par Hans och Helen Rutqvist. Hans är från Boden och alltså Norrbottning till ursprunget.

Helen är Jämtska även om hon till största delen är uppväxt i Borlänge och Härnösand. Hon är den av oss som faktiskt ägt en båt, en Maxi 68 för ett antal år sedan.

Vi har bott i Härnösand i många år nu men det lider alltså mot slutet som Härnösandsbo. För närvarande har vi bara ett förråd på 2,8 kvadratmeter där.

Vi har tre barn var från tidigare äktenskap och 4 barnbarn, Lucas, Leah och Lykke på Helens sida och Felix på Hasses sida.

Alla barn har nu flyttat och det känns som om det vore kul med ett projekt.

Vi var 58 år och bröt upp från arbete och bostad för att pröva en annan livsstil.

Ingenting nytt händer om man inte gör något nytt.

Vi har läst om alla som jobbar år ut och år in med förberedelser. Vi har en annan utgångspunkt. Då vi väl har lagt ut finns all tid i världen och allt finns att få under vägen. Slutsatsen blir då att vi fixar det mesta av det som skall fixas under vägen. Vi satar istället på att arbeta ihop reskassan utan att för den skull glömma bort att njuta av livet under tiden. Mitt vad det är ligger man med fötterna i vädret och då är det för sent.

För 8 år sedan kom vi på att vi nog båda skulle gilla att ha segelbåt. Sagt och gjort, vi köpte en Bandholm 30 i Gävle och seglade hem. Den sommaren la vi ut på vår första långtur. Vi seglade till Tallin. Alla sa att det var tokigt att segla till okända vatten första sommaren med tanke på vår bristande erfarenhet av okända vatten. ALLA vatten var ju okända för oss så ur den synpunkten kvittade det var vi seglade. Vi kom också hem trots några smärre incidenter. Den båten hade vi kvar till våren 2009 då vi sålde den för att köpa en ny som bättre passade våra planer.

Print Friendly, PDF & Email

5 Responses to Resenärer

 1. Fubbe

  Grattis Hasse. Önskar vi metkroken och masken. Ha det bra. Min mail b-g@highone.se.

 2. staffan

  Var är ni nu?

  • admin

   Hej och tack för senast
   Just nu är vi i Belgrad där det är sommar de flesta dagar. Vi har just lagt in ett nytt resebrev. Kom gärna och hälsa på.
   Hälsa dom vi känner och familjen
   Hasse och Helen

   • staffan

    Hejsan! Bra att vi vet var ni är! Sommaren är bra långt borta här.. Ser fram emot fler brev!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>