Båten

Oceanis 411

Oceanis 411

Vi hade en Bandholm 30 som vi köpt i Gävle. Vi trivdes jättebra med den men kom på att vi vill ha gott om plats för att ta emot gäster.

Vi ville alltså ha en rymlig och komfortabel båt. Samtidigt fick den inte vara för dyr så att vi skulle bli tvungna att jobba allt för länge för att få ihop pengarna. Det uteslöt ju en del ”prestige”-märken av typ HR och Najad.

 

 

Vi satsade på ett mellanting mellan det dyraste och det billigaste och vi satsade på lite större och begagnat än nytt och mindre. Slutligen föll valen på en Benneteau Oceanis 411 från 1999.

Vi fastnade för planeringen som inte har traditionell förpik. Istället ligger den förliga hytten en bit bak i båten med toaletten längst fram. Det ger dels en egen avskild toalett åt oss och en dubbelkoj som man kliver in i från sidan. Inga gymnastiska övningar behövs allts. Samtidigt fick vi två gästhytter som får dela på akter-toaletten.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 Responses to Båten

 1. admin

  Hej Carina
  Det bar av till slut och nu har vi kommit till Frankrike. Dezt ar ont om WiFi men uppdateringar kommer
  H+H

 2. Carina Bergman

  Hej!
  Fantastiskt roligt att få läsa om ert äventyr. Det måste vara otroligt spännande, varje dag! Önskar er lycka till på resten av resan. Jag kommer att följa ert äventyr för jag tycker att det är helt otroligt att ni gör det här.
  Otroligt bra resebrev också. Oj, oj, oj vilka grejer ni kommer att få vara med om ute i världen!! Jag är imponerad över modet.

  Hälsningar Carina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>